3 Kasım 2017 Cuma

MAKE DUA

Assume that you have a friend who listens your happiness, and your sadness, and whatever you do, this friend always with you, always supports you. When you make a mistake, he corrects without breaking you, when you need a help, he lends a hand to you. When you success something, he becomes happier than you for you. You can call him anytime in evening or morning. You can tell hir your every secrets, but he never tell anyone. Also you want something even it is impossible to do, but your friend does immediately for you. He thinks you more than you . So he is a person who all you need, all you want, all you imagine. Think! Is there a human being like this friend? Absolutely not!  But there is Allah!!!!! He can do all of them which I wrote, even He can more! He is omnipotent, He is all-merciful, He is omnipresent, and He is Allah!!! Whatever I write, it will not be enough. So you should know that Allah is always with you:

“And We have already created man and know what his soul whispers to him, and We are closer to him than [his] jugular vein.” (Qur’an 50:16)

So when you need something, want from Allah, pray to Him.:

“And your Lord says, "Call upon Me; I will respond to you." (Qur’an 40:60)

When you success something, be thankful to Allah, because He gives it to you.
When you feel uneasy, pray salah. Then you realize, it will be gone J
Remember; He is closer to us than our jugular vein !!!



TURKISH VERSION:

MutluluÄŸunu ve üzüntünü dinleyen bir arkadaşın olduÄŸunu farzet. ve ne yaparsan yap, bu arkadaşın her zaman senin yanında, her zaman seni destekliyor. Bir hata yaptığında seni kırmadan düzeltiyor, bir yardıma ihtiyacın olduÄŸunda hemen yardımına koÅŸuyor. Bir ÅŸey baÅŸardığında, o senin için mutlu oluyor. Onu her ne zaman istersen, akÅŸam ya da sabah, arayabiliyorsun. Ona her sırrını söyleyebiliyorsun, ama o hiç kimseye söylemez. Ayrıca sen bir ÅŸey istediÄŸinde yapılması imkansız olsa bile,  arkadaşın senin için hemen onu yapıyor. Seni kendinden daha çok düşünüyor. Yani o, ihtiyacın olan her ÅŸey, bütün istediklerin, hayal ettiÄŸin kiÅŸidir. Düşün! Bu arkadaÅŸ gibi bir insan var mı? Kesinlikle hayır! Ama Allah var !!!!! Yazdığım her ÅŸeyi yapabilir, hatta daha fazlasını yapabilir! O her ÅŸeye kadir, çok merhametli, O her yerde ve O Allah'tır !!! Her ne yazarsam, yeterli olmayacak. O halde Allah'ın daima yanında olduÄŸunu bilmelisin:

" Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz. Biz ona şahdamarından daha yakınız. " (Kuran 50:16)

Öyleyse bir şeye ihtiyacınız olduğunda, Allah'tan isteyin, O'na dua edin:

“Rabbiniz şöyle dedi: “Bana dua edin, duânıza cevap vereyim..” (Kur'an 40:60)

Bir şey başardığında, Allah'a şükredin, çünkü onu Allah verdi.
Huzursuz olduÄŸunda O’na dua et ve namaz kıl. Sonra o huzursuzluÄŸun gitmiÅŸ olduÄŸunu göreceksin.
Hatırla; Allah, bize şah damarımızdan daha yakın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Follow Us @islamictube