20 Ekim 2017 Cuma

JUST TRUST IN ALLAH


In a day, Mawlana wore a wolf pel, and came to his son to scare, but his son did not fear. Mawlana asked to his son: "Why did not fear?". His son responded: "Cause I knew you were behind it". And Mawlana said:"As you know that I was behind it, Allah is also behind all events, so when you live bad things, you should know that Allah is there, so do not fear from anything!"

 I started my writing with this story because it is the briefest and elucidated story which is my aim in this article. 
In this life,, we live a lot of things since we born; sometimes good, sometimes bad and many people cannot handle with these, especially with problems and they find some escapeways as alchol, drugs and unfortunately suicide. If we look to surveys doing throgh worldwide about suicide, we see Lithuania, Russia,Belarus on top steps. Reasons are mostly same; to live hard things, drink a lot alchol and to feel burnout syndrom. Why they drink alchol or why they suicide? They think that they cannot handle, because they are so weak, and they do not want to suffer any more.Is it true?! Completely it is wrong, because actually human being is so strong, I know it because I see many people who suffer as much as we cannot imagine, even though this, they  always smile and can live. So human can handle but how? My answer is to trust Allah as we saw in the story. Because our creator is Allah, He knows everything, He is omnipotent. If He wills a thing, to say "BE" is enough (إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَن يَقُولَ لَهُ كُن فَيَكُونُ - 36:82).  Our duty is just to trust Allah and pray to Him.
 Just try :) You will see that everthing will be okey with time, just be patient, because this world
 is full of exams doing by God, He wants to see what will you do with these exams, ıf you will win, you
will go to Heaven inshallah.So as Mawlana says: "Allah is behind all events, when you live bad things, you should know that Allah is there, so do not fear from anything!"

"If Allah should aid you, no one can overcome you..." (Qur'an 3:160)


"And rely upon Allah ; and sufficient is Allah as Disposer of affairs."(Qur'an 33:3)
I recommend all of you to watch video 😊😉 because it is really nice 😊


 SADECE ALLAH'A GÜVEN

Bir gün, Mevlana bir kurt posto giydi ve oğlunu korkutmak için geldi, ancak oğlu korkmadı. Mevlana oğluna: "Neden korkmadın" diye sordu. Oğlu yanıt verdi: "Çünkü onun arkasında olduğunu biliyordum". Mevlana şöyle dedi: "Onun arkasında benim olduğumu bildiğin gibi, Allah ta her olayın ardındadır, bu yüzden kötü şeyler yaşarsan, Allah'ın orada olduğunu bilmelisin, bu yüzden hiçbir şeyden korkma!"

 Bu hikayeyle yazıma başladım çünkü bu hikaye yazımdaki amacımı en kısa ve açık şekilde anlatıyor.
Bu hayatta, doğduğumuzdan beri birçok şey yaşarız; bazen iyi, bazen kötü ve birçok insan bununla özellikle de sorunlarla başa çıkamıyor ve alkol, uyuşturucu ve ne yazık ki intihar gibi kaçış yolları buluyor. İntihar konusunda dünya çapında yapılan anketlere bakarsak, en üst basamaklarda Litvanya, Rusya, Belarus'u görüyoruz. Sebepler çoğunlukla aynıdır; zor şeyler yaşamak, çok alkol almak ve tükenmişlik sendromu hissetmek. Neden alkol içiyorlar ya da neden intihar ediyorlar? çünkü halledemeyceklerini ve çok zayıf olduklarını düşünüyorlar,   ve artık acı çekmek istemiyorlar. peki bu doğru mu ?! Tamamen yanlış, çünkü aslında insan çok güçlü, bunu biliyorum, çünkü hayal edemeyeceğim kadar acı çeken birçok insanı görüyorum, buna karşın her zaman gülümsüyor ve yaşayabiliyorlar. Yani insan halledebilir ama nasıl? Benim cevabım hikayede gördüğüm gibi Allah'a güvenmektir. Çünkü yaratıcımız Allah'tır, her şeyi bilir, O her şeye gücü yetendir. Eğer bir şey isterse, "OL" demesi yeterlidir (إنما أمره إذا أن يقول له كن فيكون - 36:82). Görevimiz sadece Allah'a güvenmek ve O'na dua etmektir. Sadece deneyin :) Herşeyin zamanla düzeleceğini göreceksiniz, sadece sabırlı olun, çünkü bu dünya Tanrı'nın yaptığı sınavlarla doludur, kazanırsanız inşallah cennete gideceksiniz. Mevlana'nın dediği gibi: "Allah her olayın arkasında, kötü şeyler yaşarsanız, Allah'ın orada olduğunu bilmelisin, bu yüzden hiçbir şeyden korkma!"

" Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur." (Kur'an 3:160)

"Allah'a güven. Vekîl olarak Allah yeter." (Kur'an 33:3)

Videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim 😊👐

#Vera





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Follow Us @islamictube